The Tree House, Elephant Park

The Tree House, Elephant Park

Elephant Park is a community-focused green space in the heart of London’s Elephant and Castle. This vibrant area, located in the borough of Southwark, is a popular place to live, socialise and work. The park itself is a haven for families and friends to have fun, relax and enjoy the many facilities within the grounds.

A new single-story The Tree House has recently been built at the edge of the park. Playing host to a refreshment kiosk, a community space, toilets and a terrace overlooking the park, it provides even more opportunities to enjoy the area. The Pavilion has been designed in a triangular shape, comprising three volumes joined together by a large roof terrace.

Elephant Park is a community-focused green space in the heart of London’s Elephant and Castle. This vibrant area, located in the borough of Southwark, is a popular place to live, socialise and work. The park itself is a haven for families and friends to have fun, relax and enjoy the many facilities within the grounds.

A new single-story The Tree House has recently been built at the edge of the park. Playing host to a refreshment kiosk, a community space, toilets and a terrace overlooking the park, it provides even more opportunities to enjoy the area. The Pavilion has been designed in a triangular shape, comprising three volumes joined together by a large roof terrace.

The Tree House, Elephant Park

Elephant Park is a community-focused green space in the heart of London’s Elephant and Castle. This vibrant area, located in the borough of Southwark, is a popular place to live, socialise and work. The park itself is a haven for families and friends to have fun, relax and enjoy the many facilities within the grounds.

A new single-story The Tree House has recently been built at the edge of the park. Playing host to a refreshment kiosk, a community space, toilets and a terrace overlooking the park, it provides even more opportunities to enjoy the area. The Pavilion has been designed in a triangular shape, comprising three volumes joined together by a large roof terrace.

Speirs Major have used lighting effectively to create a social space for people to spend periods of time. This includes illumination to benches and the general space, ensuring there are positive environments for people to gather and relax in.

Furthermore, energy usage has been kept to a minimum through balancing light levels to match the use of the Pavilion. The lighting design also supports inclusivity, ensuring ease of access to the Tree House for all including those with disabilities, in particular, those with visual impairments.

Landscape specialists Gillespies also played a key role in the project.

Chris Small from LUMINO said: “It is always wonderful to work on regeneration projects as it is so rewarding to see an area reach its potential. And, as a company, we enjoy working with Speirs Major as their lighting designs are forward-thinking and carefully created for each individual project.

“LUMINO is proud to play a role in this key community facility that will offer joy to so many people.”

The Tree House was officially opened with a celebratory community event that played host to a range of free activities. From yoga to live music, the official ribbon cutting and art workshops, the Tree House has already contributed to the long-term vision of the Elephant and Castle area. 


Certification